Stijn’s Road to France: Meet Stijn

Stijn Plooij | 13 augustus 2019

Hi, ik ben Stijn! En ik ga trainen voor mijn eerste halve triatlon; de Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne in Frankrijk!

Wie ben ik?

Ik ben 26 jaar en werk sinds kort als Shopper Marketeer in het gezellige Vifit Sport team. Mijn leven begon in Rotterdam, maar ik ben op jonge leeftijd al verhuisd naar het buitenland. Ik ben opgegroeid in Italië, Vietnam en Roemenië. Op school kwam ik in aanraking met verschillende sporten, zoals voetbal, tennis en zwemmen. Ik kreeg de mogelijkheid om met verschillende competities mee te doen op prachtige plekken als Laos, Parijs en Japan. Niet heel lastig om te begrijpen dat ik hierdoor verliefd werd op reizen én op sporten! 

Waarom wil ik een Ironman doen?

Tegen de tijd dat ik terug kwam in Nederland, was ik volop bezig met duursporten en wilde ik steeds meer en meer doen. Het idee van het lopen van een marathon spookte al een lange tijd door mijn hoofd, maar toen ik ging studeren lagen mijn prioriteiten toch ergens anders

Wat is mijn doel?

Voor mij is de weg naar de Ironman misschien wel het belangrijkste doel. Genieten van de trainingen, gezond en fit zijn, en veel buiten kunnen sporten. En als kers op de taart dan natuurlijk de grote dag: 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen met (hopelijk!) een goed resultaat!

Wat verwacht ik de komende maanden?

Pijn! Nee, ik verwacht veel discipline nodig te hebben om de komende maanden productief te zijn. Ik verwacht dat ik veel tijd moet stoppen in de voorbereiding en begrijpen dat dit af en toe ten koste zal gaan van andere… prioriteiten

Meer blogs

WebshopNet als Stijn de energieproducten van Vifit Sport gebruiken? Neem een kijkje in onze webshop!
Webshop

Blijf op de hoogte!