Job traint voor zijn eerste halve triathlon!

Job van Leeuwen | 5 augustus 2019

Over 6 weken is het zo ver, mijn eerste halve triathlon! Het is nu mijn derde jaar dat ik aan triathlon doe, maar de Olympische afstand is tot nu toe de langste afstand die ik heb gedaan (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen). Ik vond het nu tijd worden voor een nieuwe uitdaging, en dat wordt de halve triathlon in Almere! Ik zal het 1900 meter lange zwemonderdeel moeten zien ‘te overleven’ (dit is veruit mijn zwakste onderdeel), en daarna begint voor mijn gevoel de race pas echt. Het vlakke (en snelle) fietsonderdeel is 92,5km lang en gaat over dijken en door de polders (veel wind?), gevolgd door de afsluitende halve marathon.      

Het grote voordeel, voor mij als slechte zwemmer, is (of zou in iedere geval moeten zijn) dat bij de langere afstanden het zwemgedeelte relatief kort is. Hierdoor heb ik dus meer tijd om tijdens het fietsen en lopen de gemaakte achterstand goed te maken. Maar voor het zover is moet er nog wel het een en ander gebeuren. Met de mijn basisconditie zit het wel goed, nadat ik in het voorjaar aan een aantal lange fiets evenementen (Trois Ballon en de Marmotte) heb meegedaan. Het lopen moet ik nog wel echt opbouwen richting die halve marathon, en het zwemmen zal altijd een struggle voor mij blijven. 

De komende anderhalve maand wordt het dus vooral veel trainen, en daarbij doe ik nog drie voorbereidings-wedstrijdjes, om alles eens goed uit te testen (Olympische afstand in Maastricht (was vorig weekend en viel me niet erg mee), 1/3 in Enschede en een 1/4 in Eindhoven). Om alle trainingen aan te kunnen is herstel natuurlijk cruciaal, daarbij zullen de herstelproducten van Vifit goed van pas komen. Ik kijk erg uit naar deze trainingsperiode, en hoop dat dit leidt tot een mooi resultaat in Almere (stiekem denk ik aan sub 4:30!). De energie producten van Vifit zullen me genoeg energie moeten geven om dit ook daadwerkelijk te kunnen volbrengen!  


Benieuwd hoe het Job zal vergaan? Vifit Sport houdt je op de hoogte!

Lees meer

Webshop
Net als Job herstellen met de High Protein Recovery Range van Vifit Sport?Bekijk de producten